Strijden voor Willemien

Strijden tegen CF, voor Willemien!
Normal a04e14ebc06f82ea5c7b43638dd2154c87bee7a4
van totaal € 2.600 (170%)


Wie zijn wij en waarom doen we dit?

Wij zijn Ellen (34), Daniëlle (34), Elianne (36), Karin (34) en Jolanda (37) en wij gaan een sportief jaar tegemoet. We gaan namelijk (in verschillende formaties) aan verschillende runs en fietsevenementen meedoen en de reden daarvoor is niet alleen het verbeteren van onze conditie. Willemien is namelijk onze inspiratie. Willemien is een vriendin en oud klasgenoot van ons. Vroeger dachten de artsen dat ze astma had, maar later werd ze gediagnosticeerd met Cystic Fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte genoemd. Ze ondervindt dagelijks beperkingen door de ziekte CF waar ze mee moet leven. Omdat wij graag wat voor Willemien willen betekenen, proberen we met onze sportieve activiteiten zoveel mogelijk geld op te halen. Hiermee hopen we dat ze zo lang mogelijk kan leven en zo weinig mogelijk beperkingen van deze ziekte ondervindt.


Overzicht evenementen
- Urban trail Groningen, zondag 18 februari 2018 (hardlopen)
- Nacht van Groningen, zaterdag 17 maart 2018 (hardlopen)

- 4 Mijl van Diever, zondag 29 april 2018 (hardlopen)
- Limburgs mooiste, zondag 27 mei 2018 (hardlopen)
- Ladiesrun Groningen, zondag 10 juni 2018 (hardlopen)
- Drenthe's mooiste, zondag 15 juli 2018 (wielrennen)
- Bommen Berendloop Groningen, zondag 26 augustus 2018 (hardlopen)
- Airport Night Run Eelde, zaterdag 15 september 2018 (hardlopen)
- 4 mijl Groningen, zondag 14 oktober 2018 (hardlopen)
- Spinningmarathon Bewegingscentrum Norg, vrijdag 30 november 2018

- Bosloop Veenhuizen, zaterdag 15 december (hardlopen)

Mochten jullie nog leuke tips hebben voor evenementen die niet in bovengenoemd overzicht staan, dan horen we dat natuurlijk graag! Het liefst doe ik iedere maand een evenement om aandacht te vragen voor CF.


We hebben jullie hulp nodig!
Om bovengenoemde evenementen tot een succes te maken, hebben we jullie hulp nodig.
Door een donatie te doen kunnen we namelijk bijdragen aan uitgebreidere onderzoeken naar CF. Natuurlijk ben je geheel vrij om te bepalen wat de hoogte van je donatie is, maar degenen die een donatie doen van minimaal 25 euro ontvangen een prachtige CF knuffelaap cadeau. Hiermee steun je de stichting CF bovendien nog eens extra. Wanneer je een donatie hebt gedaan, komt je naam (en eventueel je logo) op onze pagina te staan. Ook kun je daar een persoonlijk bericht voor ons achterlaten.

Ga naar https://acties.ncfs.nl/team/team-voor-willemien om een donatie te doen.

Over Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte)
CF is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren. De NCFS zet zich in voor een langer en beter leven van mensen met CF. Met jullie donaties kunnen er uitgebreidere onderzoeken gedaan worden naar CF.


Bekijk alle
21-01-2019 | 20:19 Hierbij alle contanten die we met verschillende acties hebben opgehaald voor de NCFS: - De verkochte sleutelhangers om de CF Aap ‘Bartje’ mee te laten fietsen met Merijn met de Bartje200, om op deze manier aandacht te vragen voor CF - Pizza-avond met en voor Willemien met allemaal vrienden en familie bij mijn schoonouders in de tuin waar deze fantastische pizzaoven staat - Spinningmarathon, met dank aan Het bewegingscentrum Norg en alle actieve fietsers! - Extra donaties van verschillende mensen in verschillende vormen - Collectebusje bij de winkel Mari Kari in Norg - Verkoop van de apen - Acties van Feline: waaronder het maken en verkopen van: bijenhotelletjes, bloembommetjes, versierde waxinelichtjes, koekjes en nagels lakken Allemaal ONTZETTEND bedankt voor jullie fantastische donaties!
16-12-2018 | 19:35 Steunbetuiging aan Mary..
14-12-2018 | 11:58
01-12-2018 | 21:30
30-11-2018 | 17:15
Bekijk alle

Laatste maand knallen voor Willemien!!

21-01-2019 | 21:28 Het jaar 2018 stond voor mij in het teken van Cystic Fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte. Om tegen CF te strijden heb ik me actief ingezet, door iedere maand van het jaar 2018 een run of een fietstocht te hebben gedaan. Hier hebben veel van jullie, mij ontzettend hard mee geholpen door te doneren o.a. op mijn actiepagina van de NCFS, of door naar het pizzafeest te komen, te spinnen, sleutelhangers te kopen, etc.Inmiddels hebben we alle contanten die we met de verschillende acties hebben verzameld, op mijn actiepagina van de NCFS gestort. Op 18 februari 2018 ben ik gestart, dus ik ga nog een maand hard knallen, om het jaar helemaal vol te maken. De einddatum van mijn acties voor CF is 18 februari 2019. Zoals jullie weten heb ik me ingezet voor CF omdat Willemien, een vriendin van mij, deze verschrikkelijke ziekte heeft. We hebben met elkaar een heleboel geld ingezameld (boven verwachting) zodat de NCFS onderzoek kan doen naar de ziekte CF en hierdoor kan zorgen voor een beter leven voor mensen met CF.Doordat Willemien twee verschillende en zeer zeldzame gen mutaties heeft, werken de nieuwe medicijnen die onlangs ontwikkeld zijn voor mensen met CF helaas niet voor Willemien.. Graag zou ik mij deze laatste maand voor Willemien zelf willen inzetten en daarbij ook voor haar man Pascal. Ze knokken zich samen zo dapper door het leven heen met deze verschrikkelijke ziekte.. Hoe en wat precies, horen jullie later en is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid geld die we deze laatste maand nog bij elkaar sparen.Hiervoor wil ik jullie allemaal vragen om een laatste donatie. Dit kan door statiegeldflessen (bij mij) in te leveren en/of volle spaarkaarten (of zegels) van supermarkten, zoals Poiesz, Jumbo, COOP, Albert Heijn, Plus, etc. Alle spaarboekjes en zegels die ik in kan leveren voor geld, voor Willemien. Het liefst heb ik aan het eind van de maand natuurlijk een garage vol met lege flessen en stapels spaarkaarten! ;) Wie helpt mij daarbij?? Contanten zijn uiteraard ook heel welkom. Uiteraard kunnen mensen ook nog steeds geld over maken op mijn actiepagina voor de NCFS,dit geld wordt ingezet voor onderzoek naar CF. De laatste maand gaan we nog even knallen met elkaar!!
Lees meer