Afgeronde acties in april 2020

21-04-2020 | 17:13

We leven in een rare wereld momenteel, het zijn heftige tijden. Zeker voor mensen met CF is het extra spannend. Iedereen blijft zoveel mogelijk binnen. Het sociale buitenleven ligt stil. Dit merken we ook aan de acties en evenementen, die gaan uiteraard niet door. We hopen in alle opzichten op betere tijden, die gaan er zeker weer komen. Veel sterkte voor iedereen! 

Hieronder kun je lezen welke actievoerders zich afgelopen periode hebben ingezet. Heel veel dank daarvoor! Het is en blijft hard nodig om geld in te zamelen voor alle mensen met CF. Wil je ook (online) in actie komen? Maak op deze speciale actiewebsite je eigen actiepagina aan en laat je zo heel gemakkelijk sponsoren door je familie, vrienden en bekenden. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Trudy van de Veen


Two Rivers marathon voor taaislimziekte / CF

€ 702,00
Marieke Veuger

  

Dit is het verslag van Marieke over de marathon:
Zoals met veel in 2019 gemaakte plannen voor 2020, is ook dit plan anders gelopen dan verwacht. Door storm Ciara en het coronavirus was het al met al nog een hele uitdaging om een marathon te lopen. Maar plannen worden gemaakt om aangepast te worden dus het is gelukt. 

Het idee was om op 9 februari de Two Rivers marathon in Zaltbommel te gaan lopen. Streefbedrag voor sponsoring was inmiddels ruimschoots overschreden (167%). Qua training leek ik er redelijk klaar voor dus de seinen stonden op groen. Totdat de weersvoorspelling voor 9 februari zich ontwikkelde tot een ware monsterstorm, genaamd Ciara. Alle evenementen werden afgelast en zo dus ook de Two Rivers marathon. Begrijpelijke keuze maar ook lastig want iets in mij wilde ook de sponsoren tevreden stellen.

Na de kater van de afgelaste Two Rivers marathon was het tijd voor nieuwe plannen. 28 Maart stond met potlood in mijn agenda geschreven. Nog even doortrainen en dan zou ik het parcours van de Two Rivers marathon gaan lopen.  Zonder publiek, zonder pacegroepen, zonder verzorging onderweg.

Inmiddels begon het coronavirus serieuze vormen aan te nemen. Iets in mij zei dat het wellicht op 28 maart niet eens meer mogelijk zou zijn om de marathon te gaan lopen. Daarbij las ik een bericht van de NCFS op Facebook over de gevolgen van corona voor CF patiënten. Zo zaten kinderen met CF al thuis terwijl mijn kinderen (toen) nog naar school konden. Dit bericht kwam echt even bij mij binnen. Tijd voor actie! Een dagje dit idee laten borrelen in de bovenkamer om vervolgens toch maar met het thuisfront te delen dat ik zaterdag voornemens was om de marathon te gaan starten. Al snel zagen ze aan mij dat het menens was en dat ik niet meer van dit plan af te brengen was.

Dezelfde dag ook nog mijn vaste loopmaatje Nancy zo gek gekregen om mee te lopen. Super fijn om dit samen te kunnen doen. Zaterdag 14 maart om 9.30u gestart vanaf de markt in Zaltbommel om daar vervolgens een paar uur later weer aan te komen. Samen op pad met water, voeding en na 30 kilometer een pitstop met appeltaart. Vanaf daar gesteund door onze mannen weer op pad voor de laatste 12 kilometer richting Zaltbommel. Netto, ruim vierenhalf uur na de start weer terug in Zaltbommel. Een finish zonder publiek maar met gevoelens van trots, tevredenheid en dankbaarheid.

Sportchallenge
€ 300,00
Merford Acoustic Materials
Pro deo gewerkt voor fiscale zaken
€ 100,00
De heer Li/Mevrouw N. van Reenen
   
Collectebus Café Kremer
€ 75,00
Hetty Heersmink
Collecte in kerkdienst
€ 250,00
Diakonale Kommissie Regelmatig ontvangen wij donaties naar aanleiding van een overlijden. We waarderen het enorm dat zelfs in zo'n verdrietige periode aan de NCFS wordt gedacht. 

Uitvaart mevrouw Bertie Finders 
€ 481,10
Laura, Mitch en Rowie