#MacaronDay #JourduMacaron

Dit is de actie van Patisserie de Rouw
Qr
van totaal € 100 (1850%)

U kent mij waarschijnlijk als Patissier/Eigenaar van Patisserie de Rouw uit Vught. Ik vind het moeilijk om een gunst te vragen, maar het is niet voor mij! ‘Vroeger zwom ik als wedstrijdzwemmer dagelijks voor mijn plezier. Nu werk ik dagelijks heel hard, met veel plezier. Dat kan als je gezond bent, dat kan niet zo makkelijk voor mensen die met één ding bezig zijn: Overleven!’

 
Patisserie de Rouw Vught steunt strijd tegen taaislijmziekte door verkoop macarons

Patisserie de Rouw in Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte door rond ‘Jour du Macaron’ 50% van de verkoop van macarons te doneren aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De macaron-actie, die is geïnitieerd door Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers waar Arthur de Rouw als enige Nederlandse patissier bij is aangesloten, vindt plaats tussen 15 en 21 maart 2018.


Jour du Macaron
Van alle verpakkingen macarons die tussen 15 en 21 maart verkocht worden, doneert De Rouw 50% aan de NCFS, dat zich inzet voor een langer en beter leven voor mensen met taaislijmziekte. De actie is een initiatief van Relais Desserts dat jaarlijks Jour du Macaron organiseert, waarop de aangesloten leden via acties doneren ten behoeve van de bestrijding van taaislijmziekte. Dit jaar is de Jour du Macaron op 20 maart.

Bijdrage aan strijd tegen taaislijmziekte
Arthur de Rouw: “Het voelt goed om via ons mooie ambacht bij te dragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met deze ernstige longziekte, die nog steeds niet te genezen is. Ik kan mijn passie voor macarons goed kwijt in deze sympathieke actie. Het maken van lekkere en mooie macarons is moeilijk en vraagt veel vakmanschap, kennis en kunde. Net als al onze producten maken wij onze macarons met de hand, waardoor we alle aandacht aan deze delicate delicatesse kunnen geven. Tijdens de actieweek zorgen we voor macarons met bijzondere vullingen en smaakcombinaties die we ook nog eens mooi verpakken. Hierdoor zijn de macarons ook een mooi geschenk. Wat is er nu niet mooier dan het goede doel te steunen door te genieten van heerlijke macarons“, aldus Arthur de Rouw.

 

Pierre Hermé
Jour du Macaron is 13 jaar geleden opgezet door de internationaal bekende toppatissier Pierre Hermé, samen met Relais Desserts. Arthur de Rouw: “Een van de specialiteiten van Hermé is de macaron, waar hij wereldwijd mee bekend is geworden. Zes jaar geleden bracht Hermé een bezoek aan onze patisserie, een mooi moment waarop we onze passie voor patisserie in het algemeen en de macaron in het bijzonder konden delen.”

 

Documentaire
Bij de Rouw is niet alleen Arthur de Rouw een groot fan van de macaron, ook medewerker Jimmy heeft een hart voor macarons. Hij staat centraal in een korte documentaire over macarons en over de actie voor de NCFS. De documentaire is hier te bekijken.

Klanten die in de actieperiode niet in de gelegenheid zijn in onze winkel macarons te kopen, kunnen via de speciale De Rouw-actiepagina (https://webshop.derouw.nl/assortiment/zoete-koekjes/doos-macarons-assorti-9-stuks-3) en op de website van de NCFS een donatie doen.


Over Patisserie de Rouw
Patisserie de Rouw in Vught maakt al 55 jaar onderscheidende en creatieve patisserie van de allerhoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Specialiteiten zijn onder meer de nougatinetaart, superhippe gebakjes met veel patisserie-innovaties, trendy chocolaatjes, wereldse bonbons en Brabantse worstenbroodjes.
De winkel is een lust voor het oog en een plezier voor de fijnproever. Winkelbezoekers kunnen de patissiers aan het werk zien in het atelier via een glazen wand.
De Rouw levert haar patisserie aan consument, bedrijf en de tophoreca. Vrijwel alle producten kunnen online besteld worden, waarna ze in de winkel of bij het Pick Up Point kunnen worden afgehaald.
Het familiebedrijf is opgericht in 1962, sinds 1994 staan Arthur en Doris de Rouw aan het roer van dit mooie bedrijf.

 

Bekijk alle
28-03-2018 | 13:49
03-03-2018 | 13:05