Goede doelen diner 2016

Madelon Rustenburg
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 5033fa7e8bb53ef2193df5b28733e42542a5d981
van totaal € 500 (1096%)

De derde editie van de Boerenversmarkt wordt zaterdag 3 en zondag 4 september 2016 gehouden bij de Tulpenkwekerij van Siem Munster aan de Wierweg in Slootdorp. Na twee succesvolle edities staat de organisatie voor de taak het komend jaar weer net iets anders en beter te doen dan de voorgaande editie.

Tijdens deze markt laten verschillende telers zien wat voor een mooie en bovenal verse producten zij jaarlijks oogsten. Tijdens de overdekte markt kunnen mensen voelen, proeven, ruiken en dus ervaren wat er in deze regio allemaal verkrijgbaar is.

Goede doelen-diner

Net als bij de eerste twee edities sluiten we de Boerenversmarkt 2016 af met een Goede Doelen Diner.

De hele versmarkt staat namelijk naast het promoten van de agrarische sector in het teken van de Actie ‘Cycling For Air’. ‘Cycling For Air’ is een inititatief van een aantal wielervrienden van de familie Rustenburg uit Wieringerwerf. Deze club zet zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. Met elkaar zamelen ze zo veel mogelijk geld in voor onderzoek naar deze slopende ziekte, met als doel dat uiteindelijk kinderen met Cystic Fibrosis een beter en langer leven kunnen krijgen.

Het Goede Doelen Diner wordt dit jaar verzorgd door Ed en Mieke Bontekoning van Mieke’s Eten & Drinken aan de N99, Hippolytushoef. Zij stellen een heerlijk diner samen met streekproducten die ook op de markt verkrijgbaar zijn. Zodra het menu bekend is kunt u dit ook op de site lezen. Ed & Mieke worden ondersteund door leden van Lionsclub Wieringermeer e.o. die assisteren bij het klaarzetten en de bediening verzorgen.

Het diner is voor iedereen toegankelijk! Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 50,- p.p. Hiervoor kunt genieten van het diner waar twee consumpties naar keuze bij inbegrepen zijn. De opbrengst gaat, na aftrek van kosten, naar de ‘Cycling For Air’ .

Reserveren van kaarten kan via bentopsevenementen@gmail.com

Madelon Rustenburg vertelt:
Ik ben Madelon Rustenburg, ben 7 jaar en woon in Wieringerwerf. Ik heb een ziekte die niet zo vaak voorkomt, CF, ook wel taaislijmziekte genoemd. Door het taaie slijm dat in heel mijn lichaam zit ben ik vaak ziek en kan ik de laatste tijd regelmatig niet naar school omdat ik vaak erge buikpijn heb. Ook moet ik vaak hoesten, kan ik soms niet goed ademhalen en ben ik snel moe. Ik moet elke dag sprayen en vernevelen en moet dagelijks heel veel medicijnen gebruiken. Ook krijg ik elke dag sondevoeding omdat ik eigenlijk heel veel moet eten, maar dat lukt niet. Ook moet ik veel bewegen. Ik zit op zwemmen en dansen en op school gymmen we twee keer per week, maar ik kan niet altijd mee doen. Heel regelmatig moet ik naar het ziekenhuis in den Haag, waar een speciaal CF centrum is. Soms moet ik opgenomen worden en ik krijg vaak onderzoeken. Prikken vind ik stom en dat lukt ook nog eens vaak niet bij mij. Ik heb hele lieve dokters.
Mijn ziekte is nog niet te genezen daarom hoop ik dat je ook bij het Boerenversmarkt diner komt, zodat we veel geld kunnen inzamelen om mensen met CF langer te laten leven. Ondanks alle medicijnen zijn er nog steeds veel kinderen met CF, die niet volwassen worden. Dat mogen we toch niet laten gebeuren?
 
Liefs Madelon

 

Voor meer informatie zie: www.boerenversmarkt.com

KOMT ALLEN!!!!

Bekijk alle
11-11-2016 | 12:27
25-10-2016 | 09:51
29-09-2016 | 17:06
29-09-2016 | 16:35 Opbrengst kraam boerenversmarkt excl. verkoop apen
26-09-2016 | 08:16 Deze donatie is de opbrengst van het Goedendoelendiner wat is georganiseerd als afsluiting van de Boerenversmarkt te Slootdorp. Op 4 september hebben we met 100 mensen genoten van een diner, klaargemaakt met producten uit de regio. Dit jaar is de opbrengst hiervan voor de Nederlands Cystic Fibrosis Stichting. Tijdens het diner hebben ook de Rotaryclub Wieringerland en Lionsclub Wieringermeer een bijdrage gedaan.