Strijden tegen CF, voor Willemien!

Ellen Jansen

( Lid van team: Strijden voor Willemien )

Qr
van totaal € 2.500 (58%)

Wie ben ik en waarom doe ik dit?

Ik ben Ellen (34 jaar) en ik heb mijzelf ten doel gesteld dat ik me dit jaar in wil zetten voor mijn vriendin Willemien. Vroeger dachten de artsen dat ze astma had, maar later werd ze gediagnosticeerd met Cystic Fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte genoemd. Ze ondervindt dagelijks beperkingen door de ziekte CF waar ze mee moet leven. Door geld op te halen voor de NCFS kan er meer onderzoek gedaan worden naar onder andere de invloed van medicatie op de beperkingen die mensen met CF ervaren, zo ook voor Willemien.

Door mij sportief in te zetten hoop ik op jullie steun en donaties.
Samen met mijn team zal ik (in verschillende formaties) aan verschillende runs en fietsevenementen meedoen.

Overzicht evenementen
- Urban trail Groningen, zondag 18 februari 2018 (hardlopen)
- Nacht van Groningen, zaterdag 17 maart 2018 (hardlopen)

- 4 Mijl van Diever, zondag 29 april 2018 (hardlopen)
- Limburgs mooiste, zondag 27 mei 2018 (hardlopen)
- Ladiesrun Groningen, zondag 10 juni 2018 (hardlopen)
- Drenthe's mooiste, zondag 15 juli 2018 (wielrennen)
- Bommen Berendloop Groningen, zondag 26 augustus 2018 (hardlopen)
- Airport Night Run Eelde, zaterdag 15 september 2018 (hardlopen)
- 4 mijl Groningen, zondag 14 oktober 2018 (hardlopen)
- Spinningmarathon Bewegingscentrum Norg, vrijdag 30 november 2018

- Bosloop Veenhuizen, zaterdag 15 december (hardlopen)


Mochten jullie nog leuke tips hebben voor evenementen die niet in bovengenoemd overzicht staan, dan horen we dat natuurlijk graag! Het liefst doe ik iedere maand een evenement om aandacht te vragen voor CF.

Ik heb jullie hulp nodig!
Om bovengenoemde evenementen tot een succes te maken, heb ik jullie hulp nodig.
Door een donatie te doen kunnen we namelijk bijdragen aan uitgebreidere onderzoeken naar CF. Natuurlijk ben je geheel vrij om te bepalen wat de hoogte van je donatie is, maar degenen die een donatie doen van minimaal 25 euro ontvangen een prachtige knuffelaap cadeau. Hiermee steun je de stichting NCFS bovendien nog eens extra. Wanneer je een donatie hebt gedaan, komt je naam (en eventueel je logo) op onze pagina te staan. Ook kun je daar een persoonlijk bericht voor ons achterlaten.

Ga naar https://acties.ncfs.nl/team/team-voor-willemien om een donatie te doen.

Over Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte)
CF is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren. De NCFS zet zich in voor een langer en beter leven van mensen met CF. Met jullie donaties kunnen er uitgebreidere onderzoeken gedaan worden naar CF!

Bekijk alle
30-11-2018 | 17:15
28-11-2018 | 19:49 En ook wat voor jou El, succes dames.
25-11-2018 | 09:53
17-10-2018 | 12:00
16-10-2018 | 20:54
Bekijk alle

De 4 Mijl van Groningen tegen CF, voor Willemien, met Jolanda!

15-10-2018 | 22:54 Na de zomer heb ik inmiddels de Bommen Berendloop, Airport Night Run Eelde en de 4Mijl van Groningen gelopen, waarvan de laatste twee runs samen met mijn zus Jolanda. Zondag hebben we samen de 4mijl gelopen. In eerste instantie zou het niet zo’n hele mooie dag worden, wat ik niet heel erg vond qua lopen. Maar het werd uiteindelijk toch een prachtige zonnige dag. Heerlijk natuurlijk, maar voor het hardlopen was het toch wel wat te warm.. Ondanks het warme weer hebben we een prima run gerend, dit uiteraard weer samen met onze apen. Het is wel indrukwekkend om te zien dat aan de gehele weg van Haren tot en met Groningen echt overal publiek aan de kant staat om iedereen aan te moedigen. Dit helpt je toch ook om door te gaan en te genieten van de run. Het is fijn om me actief in te kunnen zetten voor Willemien, alleen lopen de donaties momenteel niet zo heel hard meer.. Dus heb je nog niet gedoneerd en wil je ons wel graag steunen, klik dan op de volgende link: https://acties.ncfs.nl/actie/ellen-jansen Doneer hier een bedrag voor de NCFS en help daarmee ook Willemien! Dankjewel voor jullie steun en donaties!
Lees meer