Kom je in actie voor de 50-jarige NCFS?

Honderden mensen kwamen de afgelopen jaren in actie om geld in te zamelen voor de NCFS. Dankzij hen heeft de NCFS grote stappen kunnen zetten in het onderzoek naar Cystic Fibrosis. Voor een groot aantal mensen met CF is er veel veranderd in de kwaliteit van hun leven. Ook in het jubileumjaar 2019 hopen we dat veel mensen in actie (blijven) komen. Misschien vind je het leuk om je actie te koppelen aan het getal 50. Als je bijvoorbeeld zelf ook 50 wordt en je vraagt donaties in plaats van cadeaus. Of je gaat 50 cupcakes bakken en verkopen voor een euro per stuk. Natuurlijk hoeft je actie niet per se iets te maken te hebben met het getal 50, alles is goed en welkom! 

Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte) is helaas nog steeds een ongeneeslijke, erfelijke ziekte. Op dit moment zijn er ongeveer 1600 mensen met CF in Nederland, waarvan 650 kinderen. De helft van hen wordt niet ouder dan 40 jaar. Wil je ook je steentje bijdragen om dit te veranderen? Kom dan in actie! Wij helpen je graag verder. 

Je maakt hier eenvoudig je persoonlijke actiepagina waar je je eigen motivatie en foto kunt plaatsen. Via je social media contacten deel je je pagina zodat iedereen in je omgeving weet dat je voor de NCFS een actie gaat doen. Zo kunnen mensen je heel gemakkelijk steunen en sponsoren. Je vindt hier ook tips voor je actie, handige tools of je krijgt inspiratie door de andere acties op de site. Dus of je nu een sportieve actie op touw zet, spulletjes verkoopt, geld in plaats van cadeaus vraagt bij een feestje, je kunt voor alles wat je bedenkt een pagina aanmaken.

Help je mee in dit jubileumjaar? Start je actie! 

Heb je vragen of opmerkingen? Mail naar Trudy van de Veen.  

Lees meer Lees minder
Bekijk alle evenementen
De NCFS viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Een mijlpaal waar we het hele jaar door aandacht aan schenken. Door de jaren heen zijn ontzettend veel mensen in actie gekomen voor de NCFS, voor een langer en beter leven van mensen met CF. Geweldig!  Ook in het jubileumjaar 2019 hopen we dat veel mensen in actie (blijven) komen. Misschien vind je het leuk om je actie te koppelen aan het getal 50. Als je bijvoorbeeld zelf ook 50 wordt en je vraagt donaties in plaats van cadeaus. Of je gaat 50 cupcakes of koekjes bakken en verkopen voor een euro per stuk. Zoals bijvoorbeeld onze nieuwe online ambassadeur Dani Jašarević met haar dochter heeft gedaan. Leuk!  Kom je ook in actie voor de 50-jarige NCFS? 
NCFS 50 jaar jubileumacties

Afgeronde acties in mei 2019

28-05-2019 | 12:14 De NCFS is ontzettend blij met alle acties en donaties vanwege een sport, verjaardag, verkoop spullen of om welke reden dan ook. Ontzettend bedankt hiervoor. Het blijft bijzonder dat zovelen geld inzamelen voor mensen met CF. Wil je ook je steentje bijdragen? Maak op deze actiewebsite je eigen actiepagina aan en laat je zo heel gemakkelijk sponsoren door je familie, vrienden en bekenden. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Trudy van de Veen.  Wij lopen voor Sky, tegen taai!€ 1.476,00Team Sky Vriendinnen Denise, Sabine, Kim en Shirley doen dit jaar mee aan diverse wandeltochten om zo aandacht te vragen en geld in te zamelen voor CF. Sky (3,5 jaar), dochter van Denise, heeft CF. Met z’n vieren doen ze er alles aan om bij te dragen aan een mooie toekomst voor Sky en alle anderen met CF. De eerste wandeltocht, de ’30 van Zandvoort’, hebben ze succesvol gelopen! Op hun actiepagina hebben ze hiermee al € 1476 ingezameld.   Daarnaast heeft Denise ook nog 58 luiaards verkocht wat een bedrag van € 290 opleverde! Ook de vader van Denise kwam in actie door mee te doen met een spel op Radio 10 en won daarmee € 500. Geweldig!  Denise: “We zijn onwijs blij met dit resultaat! We gaan dit jaar aan nog meer wandeltochten deelnemen en zullen dan tevens weer aandacht vragen voor CF. Alles voor mijn kleine meisje en alle anderen met CF.”    Wandeltocht '30 van Zandvoort' € 725,00Jan KlokmanJan wandelt veel verschillende wandeltochten en heeft hiermee al veel geld ingezameld. Zijn kleinzoon Lars heeft CF en voor hem en voor alle anderen met CF zet hij zich zo in voor een betere toekomst voor iedereen met CF.     Marathon Rotterdam€ 1.040,00Simone Tanner  Reünie Angelus Mavo€ 338,80Jan de Vet, Johan Halewijn, Liesbeth van den Bergh, Simone vd Wildenberg, Kitty van Zoom     Heitje voor een karweitje (eerste heilige communie)€ 387,74Irma Vos  Donaties bij oratie€ 567,50Prof. dr. Harry Heijerman     Verjaardagsgift  € 50,00Helene Veltman-Montagne Facebook inzamelingsactie€ 121,00Maike Dijkmans     Facebook inzamelingsactie€ 57,00Vanessa Cosemans Facebook inzamelingsactie€ 115,00Loes de Bakker     Facebook inzamelingsactie€ 173,00Priscilla Westerhof-Fittipaldi Moederdaggift€ 20,00Mevrouwe N. Passchier-van Leeuwen     Opbrengst oude metalen€ 200,00Harrie Elings   Regelmatig ontvangen wij donaties naar aanleiding van een overlijden. We waarderen het enorm dat zelfs in zo'n verdrietige periode aan de NCFS wordt gedacht. Uitvaart mevrouw M.C. Kitzen-Dohmen€ 173,00Familie Kitzen      
Lees meer | Bekijk alle